Sedan slutet av 2019 har KBK BIKES den stora förmånen att få saluföra cyklar från Merida. Internationellt är Merida mycket stora, kanske mest kända senaste året för samarbetet Merida Bahrrain, med världscyklisten Vincenzi Nibali i spetsen. Merida har dock cyklar i alla prislägen och i de allra flesta segmenten och man får "mycket cykel för pengarna". 2019 var Merida också en av Vasaloppets officiella sponsorer.

Via www.merida.se kan du se hela Meridas sortiment och beställa cyklar som du sedan väljer att låta KBK BIKES montera ihop och leverera till dig. Du kan självklart besöka oss i butiken också så hjälper vi dig hitta rätt cykel och gör beställningen åt dig.

Eftersom vi är nya på Merida sedan december 2019, har vi endast ett fåtal cyklar i butiken, fler modeller finns som sagt att hitta via www.merida.se tills vidare.
Dessa har vi hittills tagit hem till KBK BIKES och finns att se och testa.

Merida Ninety-Six 29 7000 - finns ett fåtal kvar (5/6) om du är snabb!

Merida Ninety-Six 9.7000 är ett heldämpat fullblod som verkligen andas snabb stigcykling. Den lämpar sig bäst när det går fort och det gör det ofta på den här cykeln, gränserna sätts verkligen inte av materialet. Geometrin är racig, lång och låg med relativt aggressiv körställning. Ramen är helt konstruerad i kolfiber med BOOST triangel och 12 mm fast axel. Den styva kolfiberramen tillsammans med det mycket trampeffektiva Race-Link dämparupphägningen och baksvingen helt i kolfiber gör att all kraft effektivt kan omvandlas till fart, så att varje pedaltag verkligen nyttjas fullt ut. Smart Entry patenterad vajerdragning och tapered styrhuvud ger en clean look och en styv och lättstyrd front. Merida Ninety-Six 9.7000 är bestyckad med följande vapen: FOX 32 Float dämpargaffel med 100mm vandring och FOX Float DPS bakdämpare med 109mm vandringsväg, båda kontrolleras på styret med en Dual Lockout. En komplett Shimano XT växelgrupp 30T/ 11-46T utväxling, ger dig precision och pålitlighet i varje växelskifte. Högklassiga hjul från Fulcrum, gör ekipaget komplett. Red Zone 5 väger in på 1815g (Boost) är robusta och lättrullade. Tillsammans med Continentals Race King 2,2” säkerställer det grepp och grym kontroll med dokumenterat lågt motstånd. Ninety-Six 9.70000 har 29” hjulstorlek och passar den längre cyklisten som prioriterar bättre grep och rullegenskaper i terräng. Ramarna är individuellt utvecklade med tanke på hjul- och ramstorleken, med fokus på optimerad dämparupphägning och köregenskaper. Merida Ninety-Six 9.7000 är en heldämpad cykel med korta kedjestag för snabb acceleration och skarp vinkel på gaffeln för precision, den passar tävlingscyklisten som vill ha en snabb heldämpad cykel med ett genomgående funktionellt, solitt utrustningspaket i jakten på fartfylld njutning och nya personliga rekord.

Ord. pris: 47 999 kr
KBK BIKES pris, där vi beställer hem den åt dig, monterar och efterjusterar vid behov: 37 999 kr
OBS! Det finns endast ett fåtal kvar av denna modell och storleken som finns är Large 20"

SÅLD! Vi beställer hem fler vid önskemål.
MERIDA BIG.NINE SLX-EDITION
Pris: 15 999 kr
Cykeln vi har på KBK BIKES är i storlek Large.

SÅLD! Vi beställer hem fler vid önskemål.
MERIDA BIG.NINE VASA OXBERG
Pris: 9 999 kr
Cykeln vi har på KBK BIKES är i storlek Medium..